چرا همدلی و هم زبانی؟ با بیان حجت الاسلام والمسلمین حسین عبداله پور
اسلام دین وحدت ، اتحاد و برادری است و اتحاد و انسجام در اصل بیان کننده یکدلی ، یک رنگی ، همبستگی و همگرایی و حرکت در مسیر واحد و برخورداری از جهت واحد برای رسیدن به مقصدی واحد می باشد.
در اسلام در هیچ زمان و هیچ شرایطی اختلاف و افتراق امت اسلامی پسندیده نمی باشد . وحدت و اتحاد ضرورتی فطری و عقلی ، شرعی ریال سیاسی و اجتماعی است که از مهم ترین عوامل حفظ و بقای اجتماع و جامعه ای برخوردار از یک زندگی مطلوب است بطوری که موجب سازندی جامعه و سبب رشد فرهنگی و سیاسی و اقتصادی و پیروزی در تمام حزه های زندگی است.
امام خمینی(ره) در بیان مفهوم وحدت و اتحاد به آیه شریفه «واعتصموا بحبل الله جمیعا ولا تفرقوا» اشاره نموده و وحدت و اتحاد در اجتماع را با هم بودن در امری واحد می داند.
در قران کریم با مفاهیمی چون : واعتصموا ، تعاونوا ، اصلحوا ، اصلاح بین الناس ، الّف بینهم ، امه واحده ، امه وسط ، حزب ا... ، اخوه و ... به مساله وحدت اشاره شده است . همچنین در روایات از این موضوع به عناوینی چون : دوستی و مهرورزی ، مدارا ، همسویی و همگرایی ، ایمان مشترک ، حسن معاشرت، پیروی از ولایت و رهبری ، اصلاح امور مسلمین مطرح شده است .
پایه ها و ارکان اتحاد ، انسجام و همدلی و همگرایی موارد ذیل را شامل می شود:
1- مبانی دینی
2- مصلحت عمومی
3- مقاومت و پایداری
4- قانونگرایی
5- بیداری و آزادی و آزادگی
بنابراین اتحاد و همدلی دولت و ملت علاج همه مشکلات کشور و تجلی گاه اصلی قدرت و امنیت به شمار می آید و مایوس کننده شیاطین درونی و بیرونی خواهد بود و نقشه های شوم آنها را نقش بر آب خواهد کرد و به همین جهت رهبر معظم انقلاب حضرت امام خامنه ا ی (مدظله العالی) فرمودند : من این شعار را برای امسال انتخاب کردم «دولت و ملت همدلی و همزبانی » امیدواریم این شعار در عمل تحقق پیدا کند و هر دو کفه این شعار یعنی ، ملت عزیز ، بزرگ ، با همت و با شجاعتت ، بصیر و با ایمانمان و همچنین دولت خدمتگزار بتوانند به این شعار به معنای حقیقی کلمه عمل کنند (01/01/1394)
و من الله توفیق