اخبار بسیج زرندیه

امام خمینی (ره): کارهای انجام شده را به مردم بگویید تا شیاطین نگویند این انقلاب برای شما کاری نکرده است.

اخبار بسیج زرندیه

امام خمینی (ره): کارهای انجام شده را به مردم بگویید تا شیاطین نگویند این انقلاب برای شما کاری نکرده است.

نویسندگان
طبقه بندی موضوعی
آخرین نظرات

امام خامنه ای: یکی از بخشهای مهمّ کارنامه‌ی سپاه، انقلابی زیستن و انقلابی ماندن سپاه است؛ یعنی حوادث، جریانات نتوانست این تشکیلات مستحکم و قوی‌بنیه را از مسیر اصلی و درست، به بهانه‌ی اینکه دنیا تغییر کرده، زندگی تغییر کرده، منحرف کند

پایگاه بصیرت؛ گروه سیاسی/  قداست نیروهای مسلح از آنجا سرچشمه می‌گیرد که بازوی ولایت فقیه و پاسدار نظام الهی‌اند. امتیاز برجسته سپاه پاسداران بر ارتش‌های جهان نیز در این است که بر محور حق و در راستای قسط و مرزبان حماسه و فضیلت است و تبعیت از فرمان «ولی فقیه» را سرلوحه شعار و عمل خود قرار داده است. پاسداران انقلاب نیز فرزندان معنوی امام امت، پیروان راستین ولایتند که همواره بار سنگین حفظ دستاوردهای گرانسنگ انقلاب و دفاع مقدس را بر دوش می‌کشند و پرچمدار گسترش فرهنگ، معنویت و ارزش‌های دفاع مقدس به اقشارجامعه و نسل آینده نظام اسلامی‌اند. سپاه مجموعه ای است برای مقاومت و مجاهدت در طریق الی الله، از بدو شکل گیری جلوی انحرافات ایستادگی کرد تا بدین جا رسیده است و از همین رو است که سلطه‌های بزرگ در سراسر جهان با چشم انزجار و نفرت، به این پدیده الهی می‌نگرند، چنانکه به انقلاب اسلامی.

به مناسبت سالروز فرمان تاریخی امام راحل در 2 ادیبهشت1358 جهت تاسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی،در این مقاله سعی می کنیم سپاه را در منظومه فکری رهبر انقلاب مورد بررسی مختصر قرار دهیم.

به جهت مطالعه ی ساختارمند ، نگارنده سعی می کند مطالب موضوعی سپاه در مقاله در چهار بخش: سپاه قبل از دفاع مقدس - سپاه دوران دفاع مقدس - سپاه  بعد از دفاع مقدس و آسیب شناسی آینده سپاه دسته بندی شود.

 الف) سپاه پاسداران قبل از دفاع مقدس

"سپاه پاسداران انقلاب اسلامی"، سازمانی است که در نخستین روزهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ به فرمان امام خمینی (ره) بنیان‌گذار کبیر انقلاب اسلامی تشکیل شد.امام خمینی(ره) در دوم اردیبهشت ۱۳۵۸ طی فرمانی به شورای انقلاب اسلامی رسماً تأسیس این نهاد را اعلام کردند و شورای انقلاب با تأسیس شورای فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، گامی اساسی را در جهت سازماندهی این نهاد برداشت.

 1-   سپاه پاسداران، مولود انقلاب اسلامی

سپاه مجموعه ای ارزشی است که از ارزش های اسلامی شکل گرفته است و شکل دهنده و حفاظت کننده ارزش های اسلامی نیز می باشد. سپاه از زمین حاصل خیز انقلاب اسلامی مردم ایران شکل گرفت. طبق بیانات رهبری سپاه فرزند انقلاب است .در این ارتباط رهبر انقلاب می فرماید" امروز ارتش و سپاه، دو سازمان نظامی هستند که دوشادوش هم با فرماندهی واحد، در زیر نام مقدّس «نیروهای مسلّح جمهوری اسلامی ایران» خدمت می‌کنند.. سپاه پاسداران، این امتیاز بزرگ را دارد که مولود انقلاب است."(۱۳۷۴/۰۸/۱۷بیانات در دانشگاه امام حسین(ع))عناصر شکل دهنده سپاه جوان های تحصیل کرده ای بودند که بنا به ضرورت به فرمان امامشان جواب دادند و بعد از پیروزی انقلاب حافظ دستاوردهای انقلاب شدند.

 2-   ارتش و سپاه دو مسابقه‌دهنده در راه رسیدن به مغفرت الهی

بعد از پیروزی انقلاب عده ای صحبت از انحلال ارتش می کردند و عده ای اعتقاد داشتند که با وجود ارتش نیازی به سپاه نیست.امام با این موضوع مخالف بودند رهبر انقلاب در موضوع این مخالفت فرمودند" ایشان مکرر این مطلب را به من تأکید کرده بودند و هر وقت صحبت می شد، می گفتند هم سپاه و هم ارتش باید تقویت شوند؛ ارتش را حفظ کنید، سپاه را هم حفظ کنید. هر وقت هر کسی نظری غیر از این داشت، ایشان قبول نکردند".( ۱۳۶۸/۰۳/۱۷بیانات در مراسم بیعت فرماندهان سپاه)

این دو مانند ید واحده ای هستند برای رسیدن به هدف عالی نظام مقدس جمهوری اسلامی.رهبر انقلاب این دو نیروی مسلح را به دو برادر تشبیه کردند و فرمودند" دو برادر، دو بازوی قدرتمند و نیرومند - یعنی ارتش و سپاه - با حدود و مأموریتهای کاملاً مشخص و جدا، هر کدام کار خود را دارند. مأموریت ارتش مشخّص و تعریف شده است؛ مأموریت سپاه هم مرزبندی و معلوم شده است. هر دو به همدیگر احتیاج دارند؛ هیچ‌کدام از هم بی‌نیاز نیستند، دو مسابقه‌دهنده در راه خدا به سمت مغفرت و رحمت الهی هستند. «و سابقوا الی مغفرةٍ من ربّکم»؛ «به سمت مغفرت و رحمت الهی مسابقه بدهید.» یکی یک قدم مثبت برمی‌دارد، دیگری تشویق می‌شود. هر کدام سعی می‌کنند در کارِ خیر، بر دیگری سبقت بجویند"(.۱۳۷۴/۰۱/۳۰بیانات در دیدار جمعی از فرماندهان و پرسنل ارتش)

 3-   سپاه پاسداران؛مثال نقض نظریه های غربی

بعضی از پژوهشگران اعتقاد دارند که انقلاب ها بعد از آنکه به پیروزی رسیدند، سیال بودن و جوشندگی و تحرّک و پیشرفت آن‌ها از بین می‌رود و به دستگاه‌های ایستا و بی‌تحرّک تبدیل می‌شوند. رهبر انقلاب مثال نقض این تفکر را سپاه می داند" اما در مورد انقلاب ما پدیده‌ای دیده شد که این فرضیه را از کلیت انداخت و در اینجا غلط از آب درآمد؛ زیرا خودِ انقلاب دستگاه‌هایی را به وجود آورد که در ذاتشان حرکت و جوشش انقلابی و سریع و جهادی وجود داشت. یکی از دستگاه‌ها جهاد سازندگی بود، یکی از دستگاه‌ها سپاه بود، یکی از دستگاه‌ها بسیج بود. این‌ها دستگاه‌هایی هستند که شکل اداری و ثابت و ایستا و متحجّر و منجمد نداشتند. و لو سازماندهی و تشکیلات و نظم در این‌ها وجود داشت، اما همان حالت حرکت، پیشرفت و جهش که در خود انقلاب موجود بود، در این‌ها هم وجود داشت و ما اثرش را هم در بیرون دیدیم."(۱۳۸۲/۱۰/۱۴بیانات در دیدار جمعی از کشاورزان)

 4-   شجره طیبه ی بسیج ، یکی از ابتکارات امام(ره)

سازمان بسیج مستضعفین که با نام نیروی مقاومت بسیج هم شناخته می‌شود به فرمان امام خمینی(ره) در ۵ آذر ۱۳۵۸ تشکیل شد و پس از تصویب مجلس شورای اسلامی در دی ماه ۱۳۵۹ به صورت قانونی رسمیت پیدا کرد. در تاریخ دوازدهم مهر ماه 1388 نام بسیج از «نیروی مقاومت بسیج» به «سازمان بسیج مستضعفین» تغییر پیدا کرد. نیروهای بسیج از بدو تأسیس ، زیرمجموعه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بودند.رهبر انقلاب می فرماید"سازماندهی بسیج، یکی از نوآوری‌های امام بزرگوار بود. سازمانی به نام بسیج بعد از آنکه بسیج عبارت بود از مجموعه‌ی انگیزه‌های مقدس و احساس مسئولیت و تعهد، آن را در قالب یک سازمان درآوردن، این جزو ابتکارات ماندگار امام بزرگوار بود. ما دیدیم برخی از سران کشورهای اسلامی نسبت به این قضیه با صراحت اظهار کردند که این کارِ بسیار بزرگی است. حقیقتاً هم کار بزرگی بود که امام انجام دادند."( ۱۳۸۷/۰۲/۱۴بیانات در دیدار بسیجیان استان فارس)

 5-   عدم ورود نیروهای نظامی در دسته بندی های سیاسی

نظر حکیمانه و درست امام راحل و خلف صالحه اش مبنی بر عدم ورود قوای نظامی به دسته بندی های سیاسی ،با درک ناقص بعضی گروه ها همراه شد که فکر می کنند که سپاه اصلا نباید هیچ تحلیل و فکر سیاسی داشته باشد.و اعتقاد دارند سپاه و سیاست باید مثل جن و بسم الله باشند که همدیگر را دفع کنند در حالی که همانطور که از اسم این سازمان مشخص است این گروه پاسدار انقلاب اسلامی می باشد و این حق را از قانون اساسی گرفته است. در اصل یک ‌صد و پنجاهم قانون اساسی کشورمان که به نقش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اشاره دارد، آمده است: "سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که در نخستین روزهای پیروزی این انقلاب تشکیل شد، برای ادامه‌ی نقش خود در نگهبانی از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن پا برجا می‌ماند. حدود وظایف و قلمرو مسئولیت سپاه پاسداران در رابطه با وظایف و قلمرو مسئولیت نیروهای مسلح دیگر با تأکید بر همکاری و هماهنگی برادرانه میان آن‌ها به وسیله قانون تعیین می‌شود."رهبر انقلاب در این مورد می فرماید"نکته‌یی را که بارها از زبان امام بزرگوارمان صادر شده بود، برای شما بازگو می‌کنم و آن این است که نیروهای مسلح، نباید در دسته‌بندی‌های سیاسی دخالت کنند. معنای این حرف، آن نیست که سپاه‌ پاسداران انقلاب اسلامی سیاست‌ نفهمد. نه، سیاست به وسیله‌ی همه‌ی آحاد ملت- حتّی نیروهای نظامی- باید فهمیده بشود. آنچه لازم است، قدرت تحلیل سیاسی است. آنچه ممنوع است،ورود در دسته‌بندی‌ها و کارهای سیاسی است. این‌ها را از هم تفکیک کنید"(. ۱۳۶۸/۰۸/۲۹بیانات در مراسم ششمین دوره‌ی فرماندهی و ستاد دانشگاه امام حسین(ع))

سپاه در دوران تشکیل، صرفا نیروی شهری به حساب می‌آمد که با توجه به شرایط خاص انقلابی در جامعه و پراکندگی قوای انتظامی، ماموریت حفظ نظم عمومی را عهده دار شده بود و در مقابل ضد انقلاب و منافقان به مبارزه می‌پرداخت.با اوج‌گیری دسیسه‌های دشمنان و گروهک‌های ضد انقلاب در نقاطی چون کردستان، خوزستان و گنبد، سپاه پاسداران برای مقابله با آن‌ها بسیج شد و خصوصا در کردستان هنگامی که شورش‌های مسلحانه در نقاط کوهستانی کردنشین متمرکز شد، سپاه به طور جدی مقابل اشرار و ضد انقلاب صف‌آرایی کرد.

ب) سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دوران دفاع مقدس

با شروع جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، سپاه پاسداران بزرگ ‌ترین افتخار خود را رقم زد و با وجود همه موانع در کنار ارتش و... به مبارزه علیه رژیم بعثی پرداخت. سرتیپ پاسدار غلامعلی رشید در مقاله‌ای که درباره نقش سپاه در جنگ نوشته، معتقد است: «سپاه در چهار ماهه اول جنگ با وجود نقشی که در مقاومت داشت و طرح‌های نظامی که پیشنهاد می‌کرد و همچنین مشارکت در عملیات‌های نظامی در کنار یگان‌های ارتش، همچنان مورد بغض و کینه لیبرال‌ها قرار داشت. افتخارآفرینی ‏های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مدت‏ زمانی کوتاه، شگفتی جهانیان را برانگیخت.نهادی که هیچ‏گونه پیشینه نظامی‏ گری نداشت و از آموزش‏های کلاسیک دانشکده‏ های نظامی بی ‏بهره بود، چنان افتخارهایی آفرید که عظمت آنها را در ژرفای سخن معمار انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی می ‏توان یافت، آنجا که اداره کشور وابسته به وجود سپاه شد: "پاسدارها اگر نباشند، کی می ‏تواند این مملکت را اداره کند؟"و آنجا که پاسدار بودن آرزوی امام شد: «ای کاش من هم یک پاسدار بودم.» و چه افتخاری بالاتر از این؟

امام خمینی‌رحمت‌الله‌علیه‏ در بخشی از سخنان خود در حمایت از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی فرمودند"من از سپاه راضی هستم و به هیچ ‏وجه نظرم از شما بر نمی‏ گردد. اگر سپاه نبود، کشور هم نبود. من سپاه پاسداران را بسیار عزیز و گرامی می‏ دارم. چشم من به شماست. شما هیچ سابقه ‏ای جز سابقه اسلامی ندارید"

 1-   سپاه پاسداران مصداق واقعی آیه قرآن

خداوند تبارک و تعالی درسوره مبارکه الأحزاب آیه ۲۳ می فرمایند" مِنَ المُؤمِنینَ رِجالٌ صَدَقوا ما عاهَدُوا اللَّهَ عَلَیهِ ۖ فَمِنهُم مَن قَضیٰ نَحبَهُ وَمِنهُم مَن یَنتَظِرُ ۖ وَما بَدَّلوا تَبدیلًا": در میان مؤمنان مردانی هستند که بر سر عهدی که با خدا بستند صادقانه ایستاده‌اند؛ بعضی پیمان خود را به آخر بردند (و در راه او شربت شهادت نوشیدند)، و بعضی دیگر در انتظارند؛ و هرگز تغییر و تبدیلی در عهد و پیمان خود ندادند.رهبر انقلاب در ا��ن باره می فرمایند"توجه داشته باشید که انگیزه‌های سیاسی و جناحی نباید بتواند از یک مجموعه‌ی سالم، خالص و کارآمد مثل سپاه - که ذخیره‌یی است برای روزی که انقلاب از آن استفاده بکند - بهره ببرد. این ذخیره بایستی سربه‌مهر بماند، تا در جای خودش مصرف بشود" (.۱۳۷۰/۰۶/۲۷بیانات در دیدار جمعی از فرماندهان سپاه)

 2-   معنویت و ارتباط با خدا، بالاترین عامل پیروزی

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و حمایت اکثریت مردم در رفراندوم و در عصری که هیچ یک از سازمان های جاسوسی و نظریه پردازان صحبتی از دین و فرهنگ در ایجاد انقلاب نمی آوردند در مهم ترین نقطه ی زمین انقلابی به وجود آمد که تمام این تحلیل ها را به سخره گرفت.از این قدرت مردم مسلمان به وحشت آمدند و سعی کردند آن را منحرف کنند ابتدا با کودتای مطبوعاتی و ایجاد ده ها گروه ها با افکار جدا از خواسته اصلی مردم که هر کدام دارای روزنامه های زیاد بودند ولی به شکست انجامید.بعد از این شکست دنبال کودتای نظامی رفتند کودتای پایگاه شهید نوژه هم با امداد الهی از بین رفت .با تحریک گروه های جدایی طلب می خواستند از طریق جدا کردن سرزمین های چند هزار ساله متعلق به مردم این انقلاب را شکست دهند ولی باز هم با حضور سپاه،ارتش و مردم شکست خوردند.آخرین کارت بازی آن ها جنگ بود توسط فردی روانی عاشق قدرت و کشتن مردم خود و دیگر کشورها. چون اکثریت مردم عراق شیعه بودند و مسلمانان سنی و غیربعثی‌ها و کردها هم متمایل به انقلاب اسلامی ایران بودند. سران حزب بعث احساس می‌کردند بعد از ایران نوبت عراق است که انقلاب اسلامی در آن اتفاق بیفتد با رصد امکانات نظامی و پراکندگی نیروهای نظامی و درگیری های داخلی به این نتیجه رسیدند که الان بهترین موقعیت برای ضربه زدن به انقلاب نوپای مردم ایران است.زهی خیال باطل.

آن ها همه چیز را در سازوبرگ جنگی می دیند در حالی مهلک ترین سلاح ،سلاح ایمان بود.رهبر انقلاب می فرماید"تقویت بنیه‌ی سپاه، به آموزش و تجهیزات و سازماندهی و انضباط و همین چیزهایی است که ما همیشه سفارش می‌کنیم؛ اما بالاتر از همه‌ی اینها، به معنویت است. معنویت، راز و نیاز با خدا، ارتباط دلها با خدای متعال، هدف را خدا قرار دادن، فریب ظواهر را نخوردن، دلبستگی به زر و زیور دنیا و زخارف دنیا پیدا نکردن، اینهاست که یک مجموعه‌ی مؤمن و یک فئه‌ی مؤمنه را به وجود می‌آورد؛ آن وقت، «کم من فئة قلیلة غلبت فئة کثیرة باذن اللَّه». کم هم که باشید، با داشتن آن جنبه‌ی معنوی، زیادها را در مقابل خودتان مجبور به هزیمت می‌کنید. همین معنویت بود که بسیج را در میدانهای نبرد، آن‌طور بی‌تاب و عاشق می‌کرد؛ به شوق جبهه، این جوانان را می‌کشاند؛ و وقتی به جبهه می‌آمدند، از جبهه دل نمی‌کندند"(.۱۳۷۰/۰۶/۲۷بیانات در دیدار جمعی از فرماندهان سپاه)

 3-   سپاه حصار مستحکم در مقابل شرارت ها

در اوایل جنگ که بنی صدر فرماندهی قوای نظامی را بر عهده داشت با استراتژی های قرون وسطایی سعی کرد جلوی حمله بعثیان را بگیرد ولی در عمل با شکست مواجه شد با ورود نیروهای مردمی و سپاه صحنه جنگ به سود ایران سنگینی کرد و پیروزی ها شروع شد.رهبر انقلاب قوای نظامی را حصار محکمی می داند علیه شرارت ها و می فرماید"ارتش و سپاه و بسیج و نیروی انتظامی و همه‌ی کسانی که در ارتباط با نیروهای مسلّح هستند، این را وظیفه‌ی خود بدانند که حصار مستحکمی در مقابل توطئه‌های دشمنان و شرارت دشمنان علیه ملّت ایران خواهند بود".۱۳۹۲/۰۷/۱۳بیانات در مراسم تحلیف و اعطای سردوشی دانشجویان دانشگاه‌های افسری ارتش جمهوری اسلامی ایران‌)

 ج) سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بعد از دفاع مقدس

پس از جنگ تحمیلی نیز سپاه علاوه بر فعالیت‌های رزمی و دفاعی و آموزشی در عرصه‌های مختلف سازندگی از جمله سد سازی، راهسازی، پروژه‌های کشاورزی، تولید قطعات صنعتی و... حضور فعال دارد.سپاه پاسداران اگر چه هویتی نظامی دارد اما نظامی‌گری در واقع یک بعد از ابعاد هویت مقدس این نهاد مکتبی - مردمی است و طبق اصل 150 قانون اساسی سپاه پاسداران وظیفه نگهبانی از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن را در همه شرایط بر عهده دارد و در ابعاد مختلف معنوی، نظامی، علمی و ... در خدمت نظام اسلامی است.

همان غیرتی که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دوران جنگ به خرج داد و بزرگ‌ترین نقش را سپاه و بسیج با همکاری ارتش ایفا کردند، موجب شد حتی یک وجب از خاک کشور از دست نرود و امروز در عرصه تحولات اقتصادی در اجرای پروژه‌های اقتصادی همان نقش را ایفا می‌کند. گام دوم پس از جنگ تحمیلی سازندگی بود که شهروندان پس از جنگ وقتی به خانه‌های خود خصوصاً در مناطق غرب و جنوب غرب کشور باز می‌گشتند با تلی از خاک مواجه می‌شدند که با ورود و ایفای نقش سپاه و بسیج مردمی، ویرانی‌ها به سرعت آباد شد و فلسفه دوران سازندگی نیز به همین دلیل بود.

 1-   عرصه ی نظامی

رهبر انقلاب با تحلیل شکل گیری جنگ ،یکی از موار اصلی که باعث طمع متجاوزان شد را در ناآمادگی نیروهای مسلح می داند بدین خاطر لزوم آمادگی  دائمی نیروهای مسلح را خواستار است و می فرماید"فرقی بین سپاه و ارتش نیست. سپاه و ارتش، هر دو عزیزند، هر دو مسؤولند، مجموعه‌ی شما باید برای اثبات قدرت و توان جمهوری اسلامی، بر دفاع جانانه در هر زمان و در هر کجا، آمادگی داشته باشد؛آمادگی شما، بازدارنده‌ی دشمن است. آن روزی که دشمن حمله کرد، در ما احساس ناآمادگی نمود. آن روز هم اگر نیروهای مسلحمان آماده و منضبط بودند و فرماندهی درست و حسابی در رأسشان بود، به احتمال زیاد این حمله انجام نمی‌گرفت و دشمن ملاحظه می‌کرد. نیروهای مسلح ما باید کاری کنند که هیچ دشمنی نتواند در استقلال و استحکام و یکپارچگی و تمامیت ارضی ما طمع کند"(.۱۳۶۹/۰۳/۰۳بیانات در مراسم اعطای نشان فتح به تعدادی از فرماندهان عملیات فتح‌المبین و بیت‌المقدس) ساخت ناوچه، ساخت و تولید خودروهای نظامی، تولید موشک‏هایی با برد کوتاه و متوسط و دوربرد همانند موشک شهاب‏3، طراحی و ساخت بالگرد شاهد، تولید سکوهای پرتاب موشک، تولید هواپیماهای بدون سرنشین، ساخت 2296 قطعه صنعتی مهم، ساخت سامانه‌‏های راداری، تولید قطعه نرم‌‏افزاری TMB (قلب حساس موشک)، طراحی سامانه‌‏های نوین نبرد نامتقارن در پدافند هوایی، طراحی و تولید موشک‏های فوق مدرن ضد موشک و رادارگریز، آزمایش سریع‏ترین موشک زیر سطحی جهان (حوت)، آزمایش‏های فوق پیشرفته جهان، بکارگیری سامانه‏‌های پدافند فوق پیشرفته (Tor.M1)

 2-   عرصه سازندگی

هدف سپاه از ورود به عرصه سازندگی، استفاده بهینه از منابع و امکانات اقتصادی و عمرانی موجود در سپاه، مشارکت در اجرای برنامه‏ های توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور، کسب تجربه و دانش فنی به منظور افزایش توان دفاعی سپاه، تداوم ارتباط سپاه و مردم و ایجاد بستر مناسب برای مشارکت نیروهای متخصص بسیجی در توسعه کشور بود.

پس از فراغت از جنگ، قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء‌صلوات‌الله‌علیه‌وآله سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در راه مأموریت دفاع از دستاوردهای انقلاب اسلامی و توسعه همه‏ جانبه کشور، وارد عرصه سازندگی شد.

این مرکز با اجرای طرح‏های بزرگ ملی و محلی در زمینه‏ های گوناگون، مانند سدسازی، جاده‏ سازی، زه‏‌کشی و احداث کانال، ساخت تصفیه‏ خانه، احداث خطوط انتقال آب و گاز و نفت، ساخت سازه ‏های شناور، بندر، اسکله و موج شکن، ساخت پالایشگاه، احداث تونل، سازه ‏های زیرزمینی، مخازن نفت و آب، حمل و نقل، معدن، کشاورزی و خدمات مشاوره‏ای، کمک به دولت جمهوری اسلامی و خدمت به مردم را هدف خود قرار داد.

3-   عرصه ی سیاسی و فرهنگی

پاسداری از دستاوردهای انقلاب اسلامی در همه شئون کشور، اصلی‏ترین مأموریتی بود که از روزهای نخست از سوی حضرت امام خمینی و دیگر مسئولان کشور بر عهده سپاه گذاشته شد.در دهه اخیر که دشمنان بیداری اسلامی، دایره تهدیدهای خود را در حوزه فرهنگ، متمرکز و سطح عملیات روانی خویش را گسترده کرده اند، اندیشه‏ ای مقدس در سطح فرماندهان عالی سپاه شکل گرفت که به فعالیت‏های فرهنگی معتقد است.این دیدگاه که از حساسیت اوضاع فرهنگ جهانی و تهدیدهای ضد جهان اسلام سرچشمه می‏ گیرد، می‏ کوشد فعالیت‏های فرهنگی سپاه را به عنوان یکی از مأموریت‏های اصلی این نهاد در کنار مأموریت‏های دیگر ببیند.رهبر انقلاب می فرماید"لزومی ندارد حتماً سپاه در عرصه‌ی سیاسی برود به پاسداری بپردازد، امّا باید عرصه‌ی سیاسی را بشناسد"(.۱۳۹۲/۰۶/۲۶بیانات در دیدار فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی)

همان‌طور که امام فرمودند، سپاه، ارتش و نیروهای مسلّح نباید در سیاست دخالت کنند.رهبر انقلاب در تبیین این موضوع فرمودند" مردمان ارزشی، جوانان مؤمن و بهترین جوانان کشور، در قضیه‌ی انتخابات حرکتی انجام بدهند، کاری بکنند، در پای صندوقها حاضر شوند، مراقبت و نظارت کنند و مانع تخطّی - خدای ناکرده - بعضی دیگر شوند. اینها کارِ خلافی نیست"(.۱۳۷۵/۰۳/۲۰بیانات در دیدار فرماندهان لشکر ۲۷ محمد رسول‌الله (ص))

سپاهیان باید شم سیاسی داشته باشند و درعین‌حال از هرگونه ورود در دسته‌بندیهای سیاسی - که برای هر سازمان نظامی، سم مهلک است -  بشدت پرهیز کنند

 آسیب شناسی

رهبر انقلاب سپاه را تنها نیرویی می داند که قادر است از انقلاب و نظام جمهوری اسلامی دفاع کند.این وظیف سنگین نیاز به شناخت احتمالی آسیب ها دارد که به مواردی اشاره می کنیم:

 1. وحدت, سپاه ��اسداران انقلاب اسلامی

وحدت رکن رکین هر پیروزی است . به دلیل اهمیت وحدت است که استکبار جهانی از سیاست تفرقه بینداز و حکومت کن استفاده می کند و ثمرات آن را هم در بعضی موارد بدست آورده است.رهبر انقلاب در این مورد بیان داشتند"از چیزهایی که مورد طمع دشمنان و شبه دشمنان است، به هم خوردن وحدتِ بین عناصر سپاه است. وحدت و یگانگی و همدلی خود را حفظ کنید"(.۱۳۸۱/۰۶/۲۴بیانات در دیدار جمعی از فرماندهان سپاه)

 2. برخورد قاطع با تخلفات براندازانه، دستور خدا به پیامبر(صلی الله علیه و اله)

نظام مجازات و پاداش از جمله راهکار های مدیریتی برای پیشرفت است.رهبر انقلاب با استناد به آیه قرآن می فرماید: آیا واقعاً سزاوار است که عده‌یی انسان این همه زحمت بکشند، برای این‌که سازمانی را در جای خودش منظم و مرتب درست کنند، بعد این‌گونه افراد [برخی مسئولین رده بالا] آن زحمات را از بین ببرند؟! اگر ما با تخلفاتِ این‌طوری برخورد نکردیم، سپاه از بین خواهد رفت.

قرآن با آن حکمت، پیامبر با آن گذشت، خدای متعال به پیامبر می‌گوید: «لئن لم ینته المنافقون والّذین فی قلوبهم مرض والمرجفون فی‌المدینة لنغرینّک بهم»(۱). یعنی کسانی که از زیر می‌خواهند ضربه بزنند، می‌خواهند انفجار ایجاد کنند، می‌خواهند مردم را بترسانند، می‌خواهند دل مردم را خالی کنند، می‌خواهند امیدها را از دلها بگیرند، اگر اینها بس نکنند، «لنغرینّک بهم»؛ ما - یعنی خدای متعال - تو - یعنی پیامبر - را به جان اینها می‌اندازیم. ببینید لحن قرآن، چه‌طور لحن خشن و غلیظی می‌شود"(.۱۳۷۰/۰۶/۲۷بیانات در دیدار جمعی از فرماندهان سپاه)

 3. حفظ نهاد مقدس سپاه بر صراط مستقیم به وسیله تقوا

تقوا معنایش این است که به طور دائم مراقب حرکات و اعمال و رفتار و گفتار خودتان باشید و خود را رها نکنید. بر اثر تقواست که همه چیز به دست می‌آید.انجام واجبات ترک محرمات باید در دستور کار روزانه قرار بگیرد.رهبر انقلاب می فرماید"حفظ این نهاد مقدّس [سپاه پاسداران] خیلی باارزش است، و حفظ آن هم به این است که یکایک شما خودتان را در این صراط مستقیمی که در آن قرار گرفته‌اید، با مراقبت و با تقوا و پرهیزکاری حفظ کنید؛ «اتّقوااللَّه». عزیزان من! «اتّقواللَّه"(.۱۳۷۶/۰۶/۲۶بیانات در دیدار جمعی از فرماندهان سپاه" یا در جای دیگر فرمودند" تقویت بنیه‌ی سپاه، به آموزش و تجهیزات و سازماندهی و انضباط؛ اما بالاتر از همه‌ی اینها، به معنویت است"(.۱۳۷۰/۰۶/۲۷بیانات در دیدار جمعی از فرماندهان سپاه)

 4. رفع نگرانی های خارجی

همواره این نهادهای انقلابی مورد هجوم قرار می گیرند که این نهادها برای تجاوزات خارجی و دخالت در امور سایر کشورهاست رهبر انقلاب به صراحت پاخ دادند"ما ارتش و سپاه و بسیج را هرگز برای دست اندازی به همسایگان نخواسته‌ایم و نمی‌خواهیم"(.۱۳۷۱/۰۷/۱۸بیانات در بازدید از پایگاه هوایی شهید بابایی اصفهان)

 5. انقلابی ماندن

از جمله آسیب های احتمالی سازمان های انقلابی ،تحت تاثیر قرار گرفتن افکار ضد انقلابی و عافیت طلبی و دور شدن از آرمان های امام و رهبری است.رهبر انقلاب می فرماید"یکی از بخشهای مهمّ کارنامه‌ی سپاه، انقلابی زیستن و انقلابی ماندن سپاه است؛ یعنی حوادث، جریانات نتوانست این تشکیلات مستحکم و قوی‌ بنیه را از مسیر اصلی و درست، به بهانه‌ی اینکه دنیا تغییر کرده، زندگی تغییر کرده، منحرف کند"(.۱۳۹۲/۰۶/۲۶بیانات در دیدار فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی)

 

موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۴/۰۱/۳۱
روابط عمومی زرندیه

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی