دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرستان زرندیه:
عدم برخورد با مرتکبان منکر
بی ثمری امر به معروف و نهی از منکر را در پی خواهد داشت.
سرگرد محمد مهجوری دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرستان زرندیه در این همایش گفت: یکی از مهمترین بحث ها در نهضت امام حسین (ع) امر به معروف و نهی از منکر است، گفت: شاید برخی تصور کنند نهضت امام حسین(ع) در برابر کسانی بود که مقابل پیامبر(ص) ایستادند و مقابله کردند و خواستند سدی در برابر اسلام باشند. با دقت و موشکافی متوجه می شویم که حرکت امام حسین(ع) برای حفظ انقلاب پیامبر(ص) است. دبیرستاد امر به معروف و نهی از منکر افزود: مسئولیت همگانی و توجه به محیط و فرهنگ که هرکدام وظیفه ای دارند، اهمیت دارد. غفلت اجتماعی در یک نظام و جامعه به دلیل ترک امر به معروف و نهی از منکر، سرنوشت یک جامعه و حرکت آن را تحت تأثیر قرار می دهد.
در ادامه سرگرد مهجوری به شیوه های موثر امر به معروف و نهی از منکر اشاره کرد و گفت : اولین و مؤثرترین شیوه در امر به معروف و نهی از منکر تبلیغ عملی است. یکی از مهمترین عوامل موفقیت پیامبر اکرم(ص) و ائمه(ع) در ترویج و گسترش مکتب، توجه به این شیوه بوده است. پیامبر اکرم(ص) در اغلب کارها از قبیل کندن خندق، ساختن مسجد و برنامههای فرهنگی و اجتماعی و.... قبل از اینکه دیگران را تشویق به این کار کند خود پیشقدم میشد، همچنانکه امامان معصوم(ع) به این طریق عمل میکردند.
دومین اصلی که در تأثیر امر به معروف و نهی از منکر در خور توجه است، احترام به شخصیت افراد میباشد. مرتکبان منکر تا وقتی که متجاهر به گناه نشدهاند، و به طور آشکار خود را آلوده نکردهاند محترمند و نباید به هتک حرمت آنها پرداخت.
معمولا ما انتظار داریم کسانی که در گرداب منکرات غوطهور شدهاند یک دفعه آنها را از گرداب در آوریم و یک مسلمان ایدهآل بسازیم؛ در حالی که تربیت امری تدریجی است و فضایل و رذایل هیچ کدام یک مرتبه در جان انسانها به وجود نمیآیند. در حقیقت میتوان گفت که از علل نزول تدریجی قرآن توجه به این نکته مهم است، چرا که قرآن کتاب تربیتی است و برای هدایت انسانها به سوی کمال مطلوب نازل شده است.
از شیوههای مهم و مؤثر در امر به معروف و نهی از منکر، نرمخویی و محبت است؛ خصلتی که موفقیت پیامبر(ص) بنا به تصریح قرآن کریم مرهون آن بوده است.
یکی از امتیازات مکاتب الهی تشویق به خوبیها و ارزشهاست. پیامبر مکرم اسلام(ص) از عامل تشویق در جهت پیشبرد اهداف استفادههای زیادی میکرد. پستهای حساس سیاسی، فرهنگی و نظامی را به افراد لایقی میسپرد و به این ترتیب، امت را به نیکی و پاکی دعوت میفرمود.
شکی در این مسئله نیست که محیط هر چند نقش زیربنایی ندارد ولی در پرورش فضایل و رذایل نقش اساسی دارد. رسالت انبیا نیز مبتنی بر این اصل بود که محیط را به گونهای آماده سازند تا خود مردم عدالت را بر پادارند:"لیقوم الناس بالقسط". بنابراین پیامبر اکرم(ص) میفرماید: "کلکم راع و کلکم مسئول عن رعیته".
به طور کلی اگر در کنار شیوههای بالا، برخورد عملی با مرتکبان منکر را مد نظر نداشته باشیم بدون شک امر به معروف و نهی از منکر بینتیجه خواهد ماند.
مهجوری خاطرنشان کرد: این هشدار بزرگی برای ماست که اگر جامعه دینی دچار غفلت، فراموشی هدف و فاصله گرفتن از رهبری شود، چنین سرنوشت هایی همیشه در انتظارش است. در مکانیزم حراست و مراقبت از ارزش های دینی پیش بینی شده که یک وظیفه همگانی و نظارت اجتماعی وجود داشته باشد. اگر این احساس و درک وجود داشته باشد، جامعه ای شاد و پر تحرک خواهیم داشت.
وی تاکید کرد: حواسمان به فضای مجازی باشد و بسیاری از اتفاقات در این فضاها اتفاقات در این فضا میافتد. باید اطلاعات داشته باشیم در غیر اینصورت دیگران برای ما و فرزندانمان تصمیم میگیرند.
وی در ادامه گفت: در کنار خانمها باید آقایان هم به حجاب و نگاه و پوشش خود دقت کنند، اما باید به این سمت برویم که امر به معروف و نهی از منکر تنها حجاب نیست، خط قرمز نکشیم و در همه موضوعات دقت کنیم.