نسیم ماه رجب در فضای شهر میپیچد و بار دیگر ماه بزرگ خدا، نویدبخش فصل جدیدی از بندگی در درگاه عبودیت است، مؤمنان و عارفان که مدتها برای این ماه لحظه شماری میکردند اکنون مشتاقانه برای ورود به این ماه لحظه شماری میکنند، چرا که ماه رجب «ماه أصَبّ» است و رحمت خدا در این ماه بر امت فرو مىریزد.
در اهمیت این ماه همین بس که پیامبر اکرم(ص) فرمودند :ماه رجب ماه بزرگ خداست و ماهى که حرمت و فضیلت به آن نمىرسد و جنگیدن با کافران در این ماه حرام است و رجب ماه خداست و شعبان ماه من است و ماه رمضان ماه امت من است کسى که یک روز از ماه رجب را روزه بگیرد، موجب خشنودى خدای بزرگ میشود و غضب الهى از او دور میشود و درى از درهاى جهنم بر روى او بسته شود
پرتوی از سیره و سیماى امام محمّد باقر (علیه السّلام)
حضرت امام محمّد باقر (علیه السلام) اوّل ماه رجب ، یا سوم صفر سال 57 هجرى قمرى در مدینه متولّد گردید.
پدر بزرگوارش ، حضرت على بن الحسین ، زین العابدین (علیه السلام) ، و مادر مکرّمه اش ، فاطمه معروف به «امّ عبدالله» دختر امام حسن مجتبى (علیه السلام) مى باشد. از این رو ، آن حضرت از ناحیه پدر و مادر به بنى هاشم منسوب است
نویسنده: محمّدرضا جواهرى
هویت شیعه را باید درون احادیث پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم و امامان علیهم السلام در باره شیعه جستجو نمود. احادیث بسیاری از رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم واهل بیت علیهم السلام وجود دارد که در متن آن احادیث کلمه شیعه وجود دارد. این احادیث گنجینه بسیار ارزشمندی برای درک هویت و حقیقت تشیع است. دسته ای ازاین احادیث «اوصاف شیعه» را بیان می کند و دسته دیگر «فضایل شیعه» را گزارش می نماید.
اهمیت و ضرورت شناخت فضایل وصفات شیعه
ولادت
پیشوای پنجم شیعیان، روز جمعه اول ما رجب، سال 57 هجری در مدینه دیده به جهان گشود. (1) دهها سال پیش از تولد وی، نیای بزرگوارش پیامبر اکرم (ص) نام خود «محمد» را برای وی برگزیده و او را به لقب «باقر» ملقب فرمود. (2)
پایگاه بصیرت/امام خامنهای (مدظلهالعالی) روز گذشته در دیدار رجبطیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه با بیان اینکه تحول عظیم «بیداری عمومی اسلامی» علت اصلی نگرانی دشمنان اسلام است و اشاره به طرحهای دشمنان برای مواجهه با این حادثه بزرگ و تأکید بر اینکه آمریکا و صهونیستها از اختلافات داخلی برخی کشورهای اسلامی خوشحال هستند و راهحل این مشکلات، همکاری کشورهای اسلامی و انجام اقدامات عملی مناسب و سازنده است؛ بدون اشاره مستقیم به اظهارات غرضورزانه دوهفته پیش اردوغان علیه ایران، که در یادداشت دیروز به بخشهایی از آن اشاره شد،
در این مراسم که به مناسبت ولادت با سعادت حضرت فاطمه زهرا(س) و سلاله پاکش خمینی کبیر(ره) و هفته گرامیداشت مقام مادر و زن برگزار شد، حجت الاسلام والمسلمین دکتر مهدی هادی از اساتید حوزه و دانشگاه به سخنرانی پیرامون حضرت زهرا(س) پرداخت و با بیان ویژگی های آن بانو خواستار الگو گرفتن زنان جامعه از ایشان شد.
در این مراسم دکتر شهلا میرگلوبیات نماینده مردم شهرستان های زرندیه و ساوه در مجلس، حضرت فاطمه زهرا(س) را بزرگ بانوی جهان اسلام و جامع کمالات معرفی کرد و افزود: زنان مسلمان ایران زمین با الگو قرار دادن و تاسی از زندگی پر از خیر و برکت بانوی آب و آئینه، حضرت صدیقه کبری(س) به بلندترین قله های کمال انسانی راه خواهند یافت.
وی اظهار کرد: شاید حرف زدن درباره حضرت فاطمه(س) و بیان صفات ایشان کار راحتی باشد ولی مانند حضرت زهرا شدن کار بسیار دشواری است.
میرگلوبیات خاطر نشان کرد: الگو گرفتن از حضرت زهرا حتی اگر به اندازه سر سوزنی باشد، باعث رشد و شکوفایی زنان جامعه می شود و آینده جامعه را با تربیت فرزندان نیکو بیمه می کند.
در این برنامه به 14 نفر از کسانی که اسامی آنان فاطمه و زهرا بود جوایزی به قید قرعه اهدا شد.
شعر میلاد حضرت زهرا (س) - شاعر : یوسف رحیمی
بین محراب ازل گرم سجودی بانو
اولین فاطمۀ صبح وجودی بانو
سرّ «لولاک» که تکلیف مرا روشن کرد
علت خلقت افلاک تو بودی بانو
کس ندانست که جبریل نگاهت یک عمر
با خدا داشت عجب گفت و شنودی بانو
هر سحرگاه تو معراج دمادم داری
بال پرواز تو نشناخت فرودی بانو